Cvičení z Kombinatoriky a grafů I, LS 2015/2016

Cvičení se konají v úterý v 10:40 v S11, ve čtvrtek v 12:20 v S11 a v pátek v 10:40 v S7 na Malé Straně.

Podmínkou k udělení zápočtu je získání aspoň 20 bodů za vyřešené domácí příklady. Domácí příklady budu průbežně zveřejňovat na této stránce a obvykle i zadávat přímo na cvičeních. Svá čitelná řešení můžete odevzdávat na papíře, případně posílat v elektronické podobě na mou adresu (kyncl zavináč kam.mff.cuni.cz), a to ve formátu pdf nebo ps. Nebudete-li potřebovat psát moc vzorečků ani kreslit obrázky, stačí i txt (radeji bez hacku a carek). Pro převod do pdf se může se hodit např. nástroj na stránce freepdfconvert.com nebo online2pdf.com apod. Řešení můžete odevzdávat do příštího cvičení od zadání, zpravidla tedy do 1 týdne.
Zvolte si nějakou přezdívku, pod kterou chcete mít zveřejněny výsledky na webu, a napište ji na první odevzdávané řešení (včetně svého skutečného jména). Můžete také napsat, že si svoje výsledky nepřejete zveřejňovat. Na dalších řešeních stačí uvést jméno nebo přezdívku.

Všechna tvrzení ve svých řešeních řádně zdůvodněte, a to i když v zadání není slovo "dokažte". Můžete samozřejmě již bez důkazu používat tvrzení a věty dokázané na přednášce nebo na cvičení. Nebojte se odevzdat i jen částečná řešení.

Na případných konzultacích se můžeme domluvit osobně nebo e-mailem.


informace o přednášce

 

Domácí příklady

ps, pdf   (poslední aktualizace 17.-20. 5. 2016)

 

Témata cvičení