Cvičení k přednášce Pravděpodobnost a statistika 1 (NMAI059)

Cvičící Robert Šámal

Podmínky pro zápočet
Označme $a$, $b$, $c$ čísla mezi 0 a 1, hodnotící vaše řešení domácích úkolů, zápočtové písemky (z pravděpodobnosti) a statistické zápočtové úlohy. Požadavek na zápočet je, aby $(a+b+c)/3 \ge 0.6$ a $\min(a,b,c) \ge 0.4$. Aktivní účast na cvičeních bude zohledněna v hraničních případech.
Výsledky pro zápočet
Zde v tabulce. Jsou započítány všechny výsledky co jsou v sově. Body za písemky se dělí 40 (max. počet bodů), body z dcv se dělí 109. Identifikátor v prvním sloupci jsou první čtyři cifry z vašeho UK čísla. (Snad to takhle neodporuje GDPR ...) Poslední sloupec říká, zda máte nárok na zápočet, sloupečky a,b,c napoví, co zlepšit. Kdyby bylo něco nejasného (nebo mám špatně zapsané vaše počty bodů), ozvěte se.
Opravná zápočtová písemka
Bude 1.6. od 10:00 v S9 (spolu se zkouškovou písemkou).
Zadání zápočtových písemek
19.4.2022, 13.5.2022 a 1.6.2022.
Statistická úloha
Souřadnice
Út 15:40, S7 změna: S1
Domácí úkoly
odevzdávejte v poštovní sově Martina Mareše. Přihlásíte se pomocí hesla do SIS, pro přihlášení do předmětu potřebujete "Enrollment token" -- ten jste dostali v mailu. (Jestli ne, ozvěte se.) Ideální forma je asi pdf získané oskenování (třeba pomocí mobilní aplikace) z rukou psaného řešení. Ale systém umožňuje i psaní textů pomocí kombinace markdown a texu, pokud vás taková možnost láká víc.
Pokud nebudete mít čas nebo sílu na celý úkol, nebo pokud si nebudete s některým vědět rady, odevzdejte částečné řešení.
Konzultace s jinými studenty jsou dovolené (dokonce i vhodné, pokud vám spolupráce vyhovuje). Neměla by však spočívat pouze v opsání cizího řešení bez pochopení. Po domluvě, jak na to, sepište prosím řešení každý za sebe (ve vlastním zájmu, pomůže vám to látku pochopit). Napište také, s kým jste řešení probírali a případně jaké další zdroje informací jste používali. (Nebude zahrnuto do hodnocení, ale jsem zvědavý.)
Termín pro odevzdání je několik hodin před dalším cvičením -- prosím dodržte jej, ať mohu přizpůsobit další cvičení tomu, jak vám to řešení půjde.

Probírané příklady