Cvičení k přednášce Pravděpodobnost a statistika 1 (NMAI059)

Cvičící Robert Šámal

Podmínky pro zápočet
Budou čtyři kategorie průběžných domácích úkolů (pravděpodobnost, diskr.náh.veličiny, spoj.náhodné veličiny, statistika). Z každé kategorie je potřeba získat alespoň 50 % bodů. Pokud získáte více, započítá se vám to jako bonus ke zkoušce -- zisk 100 % bodů odpovídá zhruba zlepšení závěrečné známky o jeden stupeň, mezi 50 a 100 procenty bude lineární interpolace. v každé kategorii budou 3-4 úkoly, za 20-25 bodů. (Podle obtížnosti.) Dále bude spec. kategorie: stat.záp. úloha. I zde je potřeba alespoň 50 %. Aktivní účast na cvičeních bude zohledněna v hraničních případech.
Statistická úloha
Souřadnice
čtvrtek 15:40-17:10 v S1.
Domácí úkoly
odevzdávejte v poštovní sově Martina Mareše. Přihlásíte se pomocí hesla do SIS, pro přihlášení do předmětu potřebujete "Enrollment token" -- ten dostanete v mailu. (Jestli ne, ozvěte se.) Ideální forma je asi pdf získané oskenováním (třeba pomocí mobilní aplikace) z rukou psaného řešení. Ale systém umožňuje i psaní textů pomocí kombinace markdown a texu, pokud vás taková možnost láká víc. U úloh na počítači odevzdávejte zdrojový kód, ne jeho screenshot nebo screenshot výstupu.
Pokud nebudete mít čas nebo sílu na celý úkol, nebo pokud si nebudete s některým vědět rady, odevzdejte částečné řešení.
Konzultace s jinými studenty jsou dovolené (dokonce i vhodné, pokud vám spolupráce vyhovuje). Neměla by však spočívat pouze v opsání cizího řešení bez pochopení. Po domluvě, jak na to, sepište prosím řešení každý za sebe (ve vlastním zájmu, pomůže vám to látku pochopit). Napište také, s kým jste řešení probírali a případně jaké další zdroje informací jste používali. (Nebude zahrnuto do hodnocení, ale jsem zvědavý.)

Probírané příklady