Základní informace

Cvičení jsou vedena pro přednášku RNDr Kryla.

Zřiďte si konto v počítačové laboratoři v Karlíně(zrizuje služba, kterou naleznete v učebně K10) a také konto na CodExu. Odkaz na registraci je viditelny na přihlašovací strance.
Pokud budete mit dotazy k systemu CodEx, dotazte se prosim mne(at uz e-mailem ci osobne) a nebombadrdujte dotazy spravce CodExu - bude vas tam prihlaseno okolo 500, takze kdyz budete vsichni psat spravci, predcasne z toho zesedivy.
V systemu CodEx si vyplnte studijni krouzek, at vas nemusim hledat pojednom, ale priradim si vas z krouzku. Jinak neni mozne odevzdavat uholy urcene mym skupinam!
Link na guide jazyka Pascal, tak se podívejte zde

Osobně doporučuji používání fpc jako kompilátoru. Manualová stránka (UNIX) vám prozradí spoustu důležitých informací, ale obecně doporučím spouštění $ fpc -vewb -Mtp file.pas Lze přidat i option typu -O(cosi), který kompilátoru říka, jak moc se mě snažit optimalizovat vámi vytvořený kód. Hodí se to ale hlavně až u větších projektů.

Ulohu, kterou odeslete do CodEx kontroluje program. Oprostete se tedy od vsech "recicek", ktere na vystupu vaseho programu nemaji co delat! U kazdeho nebo skoro kazdeho zadani se naleza priklad vstupu a vystupu, pouzivejte je tedy... Ctete poradne zadani! NEpouzivejte unitu crt a prikaz clrscr; - neni k tomu zadny duvod. Pokud toto chcete pouzivat pri testovani, prosim, ale nezapomente tyto radky pred odeslanim CodEx vymazat nebo zakomnetovat.

Dokumenty ze cvičení

Výsledky

Zimní semestr