Společné informace

Jako kontakt na mě užijte e-mail - dusan(DOT)knop( at )gmail(DOT)com.

Informace pro cvičení Programování

Zřiďte si konto v počítačové laboratoři v Karlíně(zrizuje služba, kterou naleznete v učebně K10) a také konto na CodExu. Odkaz na registraci je viditelny na přihlašovací strance.
Pokud budete mit dotazy k systemu CodEx, dotazte se prosim mne(at uz e-mailem ci osobne) a nebombadrdujte dotazy spravce CodExu - bude vas tam prihlaseno okolo 500, takze kdyz budete vsichni psat spravci, predcasne z toho zesedivy.
V systemu CodEx si vyplnte studijni krouzek, at vas nemusim hledat pojednom, ale priradim si vas z krouzku. Jinak neni mozne odevzdavat uholy urcene mym skupinam!
Link na guide jazyka Pascal, tak se podívejte zde
Než mi pošlete domací úkol, zkuste si otestovat(alespon trochu) zda dava dobre vysledky. Nejen ze tim setrite muj cas, ale zaroven se ti ucite hladat chyby ve svych programech, coz by vam melo do budoucna velmi pomoci.

Osobne doporucuji pouzivani fpc jako kompilatoru. Manualova stranka(UNIX) vam prozradi spoustu dulezitych informaci, ale obecne doporucim spousteni $ fpc -vewb -Mtp file.pas Lze pridat i option typu -O(cosi), ktery kompilatoru rika, jak moc se ma snazit optimalizovat vami vytvoreny kod. Hodi se to ale hlavne az u vetsich projektu.

Dulezite informace pro zachazeni s CodExem

Ulohu, kterou odeslete do CodEx kontroluje program. Oprostete se tedy od vsech "recicek", ktere na vystupu vaseho programu nemaji co delat! U kazdeho nebo skoro kazdeho zadani se naleza priklad vstupu a vystupu, pouzivejte je tedy... Ctete poradne zadani! NEpouzivejte unitu crt a prikaz clrscr; - neni k tomu zadny duvod. Pokud toto chcete pouzivat pri testovani, prosim, ale nezapomente tyto radky pred odeslanim CodEx vymazat nebo zakomnetovat.

2009/2010 Zimni semestr

Do konce vyuky v zimnim semestru si vyberte zapoctovy program. Zapoctove programy za zimni semestr jsem ochotny prijimat do 31.3.2010. Jejich zjednodusena zadani. Moji predstavu o tom, co kdo pise za program ziskate zde.

Datum predvanocni pisemky jsem stanovil na 18.12.2009. Doporucuji se dostavit na tato cviceni. - vysledky

Zadani nekterych prikladu na procviceni. Doporucuji aspon nektere vyzkouset.

2009/2010 Letni semestr

výsledky letního snažení

AVL stromy

Delali jsme neco s AVL stromy. Nalezl jsem peknou implementaci... neni moje, je z CVUT zdorjak.

Objekty ze cvičení - dodám večer

Prvni domaci ukol

Druhy domaci ukol