Cvičení z Objektově orientovaného programování


Uvítal bych, aby v dalších letech byla cvičení jen lepší a lepší. Budu proto moc rád za vyplnění anonymní ankety. Nejedná se o náhradu ankety v SISu. Ta však bude zveřejněna až s větším odstupem (na konci semestru) a do té doby můžeš některé postřehy zapomenout.


V první polovině zimního semestru 2016/2017 vedu dvě cvičení předmětu Objektově orientované programování [NMIN201]. Cvičení probíhají ve čtvrtek od 9.00 a od 10.40 v učebně K11.

První polovinu semestru přednáší Jakub Gemrot (viz Stránky přednášky). Druhou polovinu semestru přednáší i cvičí Tomáš Holan.

Podmínky pro zápočet

Co se událo?

1. cvičení – 6. 10. 2016

Protože je přednáška až po cvičení, tak jsme si pověděli první část přednášky. Opravdové (plnohodnotné) cvičení bude příště.

1. Domácí úkol (10 bodů) (do 13. 10. 2016 – 8.00 ráno před dalším cvičením)

Zprovozněte si vývojové prostředí a hlavně překladač jazyka C. Dále si zde ze stránek stáhněte zdrojový kód Program spusťte a e-mailem mi pošlete výsledek (tj. co program vypsal do konzole). Máte-li s vývojovým prostředím problém a nevíte si s ním rady, ozvěte si mi také.

2. cvičení – 13. 10. 2016

Bude upřesněno.

Registrace do CodExu, psaní jednoduchých programů v C, pár tipů k prostředí, ...

CodEx

Další domácí úkoly naleznete v CodExu, ve skupině OOP. Registrujte se v něm a jako studijní kruh si nastavte ideálně 90. Podle toho vás pak snadno najdu a přidám do skupiny. (Kdyžtak mě upozorněte mailem, abych tak učinil. CodEx mě na nového uživatele neupozorní.)

Očekávejte, že po každém cvičení (nejpozději v průběhu pátku) zadám jednu úlohu za 10 bodů. Na řešení máte týden (deadline je nastaven vždy na čtvrtek 8.00 ráno před cvičením).

Kontakt

V případě potřeby mi můžete napsat e-mail, ideálně na adresu: had [at] kam.mff... (dál si to domyslíte; nápověda: koukněte na adresu této stránky)